8 бързи промени в дневната, които може да направите за един уикенд

06/10/2020, 13:43:01
Оценка 5 от общо 2 гласа
06/10/2020
Тагове:
8 бързи промени в дневната, които може да направите за един уикенд

Понякога ни се иска да внесем малко свеж полъх и различна атмосфера в дома си без да правим ремонт и генерални промени. И разбира се, ако е възможно без да отделяме много от семейния бюджет. Вече ви предложихме 8 идеи за обновяване на спалнята без ремонт, а сега е ред на всекидневната. Вижте някои лесни идеи, които може да изпълните през уикенда:

Променете оформлението

Разместването на мебелите може да промени коренно визията, а и функцията на едно помещение. Помислете дали стаята е зонирана правилно и дали преместването на някои мебели няма да я направи по-функционална. Махнете старото бюро, което вече не използвате или пък го заменете с компактна масичка за лаптоп. Обособете си мини кът за четене под прозореца или в някой свободен ъгъл или пък сложете люлеещ се стол, на който може да си почивате с книга или чаша чай.

Създайте акцентна стена

Промяната на една стена ще придаде коренно различен облик на дневната ви. Може да я пребоядисате в нов, свеж цвят, различен от останалите стени или да залепите ефектен фототапет.

Добавете зелени растения

Зеленината ще внесе свежест, живот и положителна енергия в хола. Съзерцаването на живите растения ни помага да релаксираме след дългия работен ден, а аромата им и полезните вещества, които излъчват намаляват главоболието и стреса, пречистват въздуха и ни правят по-концентрирани.

Сменете завесите

Една сравнително лесна стъпка към обновяването на интериора е смяната на завесите. Възможностите са много – два вида завеси – плътни и тънки, комбиниране на щори и перде за по-добър контрол над светлината или пък елегантни текстилни щори. Каквото и да изберете, атмосферата в дневната ви ще се промени значително.

Сложете нов килим

Килимът внася уют, чар и топлина в хола, освен това разчупва скучното пространство. Комбинирайте го цветово със завесите.

Нови въглавнички

Нови калъфки за декоративните въглавнички на дивана както и ефектна покривка за масата също ще освежат интериора на дневната без да изискват много средства, изберете ги в тон със завесите и килима.

Обновете секцията

Освежаването на старата секция ще внесе нов полъх в помещението. Премахнете вратичките или стъклените прегради, които вече са доста демоде и създайте модерна секция с отворени рафтове. Сменете дръжките или пребоядисайте секция, придавайки ѝ нов свеж нюанс. Може да обновите и други стари мебели като ги пребоядисате или им придадете винтидж ефект.

Декорирайте стените

Украсете скучните стени с картини, семейни снимки или интересни стикери. Голям, ефектен часовник също е добър вариант.


Понякога ни се иска да внесем малко свеж полъх и различна атмосфера в дома си без да правим ремонт и