Спалня с дъх на мента

07/11/2022, 14:22:35
Оценка 5 от общо 2 гласа
07/11/2022
Тагове:
Спалня с дъх на мента

Синьо-зелените нюанси създават нежна, отпускаща атмосфера, идеална за релакс след дълъг работен ден. Спалнята в цвят мента навява асоциации за свежест, прохлада, спокойствие. В комбинация с пастелни или неутрални тонове успокоява и създава предпоставки за добър сън. Ментовия цвят допринася за развитие на въображението и често се избира от креативни хора с нестандартно мислене.

Синьо-зелените тонове имат едновременно релаксиращ и тонизиращ ефект, което ги прави перфектния избор за спалня, в която да си почивате подобаващо и да се събуждате ободрени.

За малка спалня заложете на светли и студени нюанси, съчетани с бяло. Гланцирани повърхности, тапети, отразяващи светлината и сребристи аксесоари ще създадат усещане за простор.

Студени тонове в комбинация с флорални акценти и натурално дърво са отлично решение за класически или прованс стил.

Може да постигнете стилна и модерна спалня в неутрални цветове – сиво, бежово, кафяво и ментови акценти – аксесоари, завеси, спално бельо.

Ментовите нюанси са много подходящи за спалня в средиземноморски стил, тъй като се свързват с усещане за прохлада, свежест и простор. Съчетайте ги със светли тонове на бежово, пясъчно, сиво, бяло. Изберете плочки за пода и боя или тапети за стените. Не пропускайте вазите с пъстри цветя.

Бледите студени тонове ще направят обстановката спокойна и предразполагаща към релакс. Оставете наситените нюанси само за акцент.

Ментовите тонове в съчетание с масивни мебели от естествено дърво са отлични за класическа спалня.

Ментата се съчетава успешно с бяло, бежово, жълто, охра, розово, сиво.


Синьо-зелените нюанси създават нежна, отпускаща атмосфера, идеална за релакс след дълъг работен ден.