Мивка с едно или две корита? Каква да избера?

02/04/2020, 17:28:10
Оценка 5 от общо 2 гласа
02/04/2020
Тагове:
Мивка с едно или две корита? Каква да избера?

Мивката се използва много интензивно в кухнята и затова е от голямо значение тя да бъде функционална, удобна и да се вписва в цялостния интериор. Ето защо, при ремонт на кухнята, един от най-честите въпроси, които със сигурност си задавате, е „каква мивка да изберете?“.

Когато купувате мивка трябва да вземете предвид нейната големина, форма, функционалност, дали е с едно или две корита, от какъв материал е направена, както и дали дизайнът ѝ пасва на вашата кухня.

Мивка с едно корито

Класическите мивки имат едно корито като основното им предимство е, че разполагате с голям обем, което създава комфорт при извършване на всякакви домакински дейности. Формата на мивката може да бъде различна – кръгла, правоъгълна, квадратна. Изборът е според дизайна на кухнята и мястото, с което разполагате. Мивката с едно корито не заема много пространство и по този начин ви остава по-голяма част свободен работен плот.

Мивка с две корита

За да инсталирате двойна мивка е нужно кухнята ви да не е от най-малките, тъй като тя изисква повече място. Много предпочитани са мивките с две различни по размер, корита. Те позволяват едновременното извършване на няколко дейности. Например, голямото корито може да се използва за измиване на съдовете, а по-малкото – за измиване и отцеждане на плодове и зеленчуци. Така се гарантира по-добра хигиена, като се избягва досега на мръсните съдове с хранителните продукти.

Също така, при този тип мивки, може да разделяте съдовете за миене, според техния размер. В малкото корито може да поставяте чаши, вилици, лъжици, а в голямото – тави и тенджери.

Мивката може да бъде и с две еднакви по размер, корита. Този модел предлага голямо удобство и възможност за извършване на няколко домакински дейности едновременно, но е подходящ само за значително по-големи кухни, тъй като изисква пространство.

Към мивката може да бъде предвидена и допълнителна помощна повърхност – отцедник за съдове и дъска за рязане, така комфортът при работа е гарантиран. Също така, ако разполагате с достатъчно място, можете да инсталирате и диспенсър за препарат за измиване на съдове или течен сапун за ръце.

Изборът на мивка не е лесна задача и трябва да се вземат предвид редица фактори. Материалът също е от значение. Най-разпространени са мивките от неръждаема стомана. Те са здрави и се почистват лесно, но липса цветово разнообразие. Все по-предпочитани са мивките от гранит. Те са устойчиви на химикали и физически въздействия. Не попиват миризми и петна. Предлагат се в богата гама от цветове.

На пазара се предлагат също и мивки от полимермрамор. Цената им е достъпна, но не бива да се почистват с абразивни препарати, тъй като съществува опасност от надраскване.

Източник: GRANDecor.bg (Голяма мивка с едно корито или двойна мивка?)

От къде да купите онлайн мивка за кухня?

В магазина на GRANDecor ще откриете голямо разнообразие от висококачествени мивки с едно или две корита, в различни форми, дизайни и цветове, вписващи се в интериора на всяка кухня. Не забравяйте, че мивката е дългосрочна инвестиция, тъй като се използва интензивно, ежедневно, в продължение на години и не бива да правите компромиси при избора ѝ.


Мивката се използва много интензивно в кухнята и затова е от голямо значение тя да бъде функционална