Кухня в кафяво

01/05/2020, 10:04:47
Оценка 5 от общо 2 гласа
01/05/2020
Тагове:
Кухня в кафяво

Кафявата кухня е елегантна и уютна и се вписва чудесно както в модерния така и в традиционния интериорен стил.

Кафявият цвят изобилства от нюанси – кафе, канела, орех, коняк, шоколад, кестен, всеки един от тях има своето място в интериора и в различни комбинации създава различна атмосфера.

С кои цветове да съчетаем кафявият цвят?

Кафяво и бяло

Кухнята в кафяво и бяло е нетрадиционна, тъй като тези два цвята рядко се комбинират. Най-добре е да избягвате чисто бялото, а да заложите на нюанси от типа на ванилия, мляко с канела или естествен фурнир, както и на показаната кухня. Кафявото може да бъде в различни нюанси, както светли така и тъмни. Най-успешно е съчетанието с много тъмнокафяви тонове, почти черни, с които се постига добър контраст или с леко сивеещи тонове.

Кафяво и бежово

Класическа е комбинацията между бежово и кафяво. Цветовете идеално се допълват и създават уютна и топла атмосфера в кухнята.

Кафяво и зелено

Класика е и комбинацията между кафяво и зелено. Съчетайте тъмни и дълбоки маслинови тонове със шоколадови нюанси, ако искате да постигнете драматична атмосфера. В случай, че целите усещане за свежест и жизненост, заложете на ярко зелено в комбинация с топли дървесни нюанси или канела.

Кафяво и оранжево

Една доста успешна комбинация. Оранжевото компенсира тъмната атмосфера, създадена от кафявия цвят и придава весело и жизнерадостно настроение в кухнята.

Кафяво и жълто

Съчетанието между жълто и кафяво е отлично решение за малка кухня, съчетана с трапезария или дневна.

Акцентни цветове

Основния кафяв цвят може да бъде допълнен с друг неутрален цвят като бежово, а интериора може да бъде „раздвижен“ с помощта на аксесоари в ярък цвят като синьо, зелено, жълто.

Кухненски гръб в кафяво

Кафявият цвят е добър избор за гръб на кухнята. Той може да бъде имитация на дърво, камък, мозайка. Особено удачни са комбинациите с карамел, кехлибар, бежово, слонова кост. Предимството е, че кафявият цвят е лесен за почистване и поддръжка и лесно се съчетава с кухненски шкафове от различни материали и цветове. Стилен и практичен и е работния плот в кафяви тонове.

Мебели в кафяво

Топлите кафяви нюанси са идеални за меката мебел, масата и трапезните столове, тъй като внасят уют и хармония в кухнята.

Кухненски шкафове в кафяво

Кафявите кухненски шкафове са универсални, пасват на всеки интериор и лесно се съчетават с почти всички останали цветове.

Кафяви облицовки

Кафявата подова настилка или стени, изпълнени в кафеникави тонове се създават усещане за спокойствие, комфорт и домашен уют. Добре е да се използват в помещения с достатъчно слънчева светлина и да се комбинират със светли нюанси като жълто, оранжево, бежово.

Въпреки, че кафявият цвят се свързва главно с класическия стил на обзавеждане, той е подходящ още за кухня в индустриален, модерен, рустик, еко стил.

Кухня в традиционен стил

Кухня в индустриален стил

Кухня в японски стил


Кафявата кухня е елегантна и уютна и се вписва чудесно както в модерния така и в традиционния интери