Къси завеси в кухнята - практично и красиво решение

17/01/2019, 09:33:53
Оценка 5 от общо 2 гласа
17/01/2019
Тагове:
Къси завеси в кухнята - практично и красиво решение

Освен уют и красота, интериорът в кухнята има за цел да създаде и максимално функционална зона и оптимално използване на пространството.

Прозорецът в кухнята много често се намира над мивката или пък се налага первазът да бъде използван – за поставяне на аксесоари, за бар плот. Друг вариант е диванът или трапезната маса да се намират под прозорците. В случай на централно отопление пък пространството под прозореца е заето от радиатор или конвектор. Ето защо в много случаи се налага да се спрем на къси пердета или щори, които освен практични са и много елегантни.

Сред предимствата на късите завеси са лесния достъп до балкон и до перваза, който осигуряват. Също така визуално правят малката кухня да изглежда по – голяма. Перат се по – лесно, което е важно условие, когато става дума за помещение, в което се готви.

При избора на завеси трябва да вземете предвид формата и височината на прозорците, наличие или липса на балкон, отваряеми крила, цветовата схема на кухнята. Важно е също така да определите дали искате пердето само като интериорен акцент или то трябва да спира достъпа на слънчева светлина.

Нужно е да обърнете внимание на поддръжката на материалът.

Късите завеси за кухня могат да бъдат тюлени пердета, завеси в кънтри стил, римски щори, руло щори, плисе, френски завеси.

При изборът на материал е важно да гледате той да е устойчив, здрав, да не задържа миризми и да може да се пере в домашни условия. Подходящи са: лен, вискоза, полиестер, органза, бамбук.


Освен уют и красота, интериорът в кухнята има за цел да създаде и максимално функционална зона и опт