Идеи за гръб на кухня

09/08/2017, 04:25:53
Оценка 4.5 от общо 62 гласа
09/08/2017
Тагове:
Идеи за гръб на кухня

Кухненският гръб оказва голямо влияние върху целият интериор и стил на кухнята. И ако преди години си беше традиция той да бъде направен от плочки, то днес съществува голямо разнообразие от материали и цветове.

Да разгледаме някои от най – предпочитаните варианти за гръб на кухнята:

Кухненски гръб от стъкло

Стъкленият кухненски гръб предполага изчистен дизайн и елегантен стил на кухнята. Предлага се в различни текстури и цветови варианти. Особено популярни днес са цветните принт стъкла. Предимствата им са изискан външен вид, издръжливост и лесно почистване. Като недостатък може да се посочи, че пръските вода и мазнина си личат ясно върху стъклото, но с редовно почистване този проблем отпада.

Кухненски гръб от плочки

Кухненския гръб от плочки е може би най – разпространеното решение у нас. За направата му могат да се използват керамика, теракот, гранитогрес. Съществуват също така варианти с доста успешни имитации на дърво и камък. Плюсовете на кухненският гръб от плочки са лесната поддръжка и почистване, богато разнообразие от форми и цветове, достъпна цена. Също така материалите са здрави и с висока устойчивост на влага и топлина.

Кухненски гръб от мозайка

Мозайката е изключително стилно и ефектно решение за гърбът на кухнята. Тя може да бъде от стъкло, керамика, мрамор, метал, изкуствени материали. Характеризира се с уникална визия, дълготрайност, лесна поддръжка. Подходяща е както за кухни в традиционен, така и такива в модерен стил.

Кухненски гръб от технически камък

Техническият камък е здрав, устойчив на топлина и надраскване. Предлага се в голямо разнообразие от цветове.

Кухненски гръб от полимерна мазилка

Полимерната мазилка предлага богат избор на нюнаси и текстури. Почиства се лесно.

Кухненски гръб от камък

Камъкът ще придаде наистина изискан и стилен вид на вашата кухня. Той подхожда на класически, ретро, модерен, рустик стил. Най - често за кухненски гръб се използват гранит и мрамор. Тъй като са порести материали трябва да се полират с цел да се избегне по – бързото им захабяване. 


Кухненският гръб оказва голямо влияние върху целият интериор и стил на кухнята. И ако преди години с