Фототапети в кухнята - тенденции 2019-2020 година

15/07/2019, 13:32:13
Оценка 5 от общо 2 гласа
15/07/2019
Тагове:
Фототапети в кухнята - тенденции 2019-2020 година

Фототапетите са практично и лесно решение за създаване на стилен и оригинален интериор. С тяхна помощ успешно може да коригирате визуално обема и формата на помещението. Чрез фототапет може да внесете настроение и емоция във всяка стая.

Много актуални в последните години са триизмерните изображения, които разширяват оптически стаята. Те са отлично решение за малка и тясна кухня.

Повърхността на покритието може да бъде гладка или релефна, в зависимост от търсения ефект.

Фототапетът може да прикрие малки дефекти по стената като дребни пукнатини, неравности или драскотини. Съвременните висококачествени тапети се отличават с висока износоустойчивост, екологичност, устойчивост на влага, температурни колебания и ултравиолетови лъчи. Фототапетите не се нуждаят от специална поддръжка. Ако тапетът ви омръзне или загуби добрия си вид лесно и бързо може да бъде заменен с нов, което ще освежи интериора и ще придаде съвсем различен облик на стаята.

С помощта на фототапета може да обособите функционални зони в кухнята и да променяте интериора без да влагате средства и време за ремонт.

Предлагат се различни видове тапети, като от вида и качеството на материала зависи издръжливостта и експлоатационния живот на изделието. Хартиените тапети са бюджетно и практично решение. Те имат винилов горен слой, който е устойчив на влага и е подходящ за условията в кухнята. Има и хартиени тапети с нетъкан външен слой. Това покритие е представено в голямо разнообразие от текстури. Изображението е избледнява, имат дълъг експлоатационен срок, но не са устойчиви на мокро почистване. Тапетите с финиш покритие от плат не са добър вариант за кухнята!

Предлагат се и фототапети на натурална основа, изработена от фибростъкло. Те са издръжливи на температурни колебания и влага, лесно се почистват, не се деформират.

Съществуват и тапети с ламинирано или PVC покритие, които са силно водоустойчиви  търпят механично въздействие. Благодарение на тези свои качества имат дълъг живот.

Предлагат се и текстурирани тапети, които може да имитират венецианска мазилка, пясък, кожа, растения.

За кухнята са подходящи плодове, зеленчуци, билки и цветя, природни пейзажи, лавандулови поля.

Тапет, изобразяващ кафе или ресторант създава топла, комфортна атмосфера и е подходящ за трапезарията.

Фототапети, имитиращи прозорец са отлично решение за малка, тясна или тъмна кухня, в която липсва естествена светлина. Също така и за кухненски бокс без прозорци.

Фототапети, изобразяващи градски пейзажи са добър избор за модерна или сканди кухня.


Фототапетите са практично и лесно решение за създаване на стилен и оригинален интериор. С тяхна помо