Дизайн на кухнята през 2017 година

21/11/2016, 04:36:13
Оценка 4.6 от общо 80 гласа
21/11/2016
Дизайн на кухнята през 2017 година

Съвременната кухня е практична и уютна, тя може да е малка, но е просторна, често е обединена с трапезарията и съчетава в себе си всичко необходимо за готвене, хранене,а дори и почивка.

Функционалност преди всичко

Модерната кухня е със семпъл и практичен дизайн. В нея няма нищо ненужно и всичко е на една ръка разстояние. Тя е съчетание между класически и минималистичен стил. Предпочитани са кухненските острови, които обединяват в себе си работна повърхност и място за хранене. Повечето електроуреди са вградени. Запазва се и тенденцията за откритите рафтове. Предпочитат се лесно за поддържане повърхности.

Кухня съчетана със всекидневната

През следващата година се запазва и тенденцията всекидневната и кухнята да бъдат една общо помещение. Естетически те могат да бъдат разделени чрез различни подови настилки, различен цвят на стените или осветление.

Кухненски остров – незаменим в модерната кухня

В последните години кухненският остров се утвърди като много предпочитан в кухнята. Той е удобно решение най – вече за средни и големи кухни.

Актуални цветове в дизайна на кухнята през 2017 година

На мода остават неутралните цветове като бежово, кафяво и сиво. Класическите черно и бяло също са сред предпочитаните. Все по – често за кухнята ще се избира и синият цвят.

Материали и уреди в модерната кухня

Емблематични материали за следващата година остават дървото, мраморът и стоманата. Стъклото също често ще намира приложени в интериора на кухнята, най – вече заради удобството и естетиката, които предлага. Наблюдава се и завръщането на материали като мед и месинг.

На мода са черните и иноксови уреди.

Осветлението в кухнята през 2017 година

Осветлението ще бъде основен акцент в интериора на съвременната кухня. Все повече се налага тенденцията за кухня с окачен таван и вградено освтлението. Поставя се и допълнително осветление на рафтовете и работните плотове.


Съвременната кухня е практична и уютна, тя може да е малка, но е просторна, често е обединена с трап