Съвети от Рая Тойс при обзавеждане на детска стая

21/09/2022, 09:06:32
Оценка 5 от общо 3 гласа
21/09/2022
Тагове:
Съвети от Рая Тойс при обзавеждане на детска стая

Когато решавате как да обзавеждате бебешката стая, на първо място, трябва да мислите не за красотата, а за безопасността, комфорта на вашето дете, както и за условията за психофизическото му развитие. Комплектите мебели за бебе са хубави и доста стилни, като с тях можете да създадете един малък рай за вашето мъниче. Екипът на онлайн магазин Рая Тойс ще ви даде няколко съвета за правилното обзавеждане за детска стая.

На какво трябва да обърнете внимание

На първо място, стаята и бебешките мебели трябва да съответстват и на психологическите характеристики на растящото момиче или момче. Основните правила са:

1. Безопасност

Важно е, когато купувате мебели за бебешкото обзавеждане, трябва да проверите дали са изработени качествено. Уверете се, че мебелите нямат силни миризми. Острите ъгли и лесно отварящи се вратички и чекмеджета не са най-доброто решение за стаята на бебето, защото когато то порасне, ще иска да изпробва всичко. Безопасността и отхвърлянето на малките детайли не трябва да правят стаята мрачна. Рафтовете, модулите, различните нива са страхотни идеи за детското пространство.

2. Фон и боядисване

Разнообразни цветове и акценти - това е стимул за изследователска дейност. Оптималните цветове са пастелни, сини и зелени, тоест те са успокояващи и позволяват бързото заспиване. Червени, черни и като цяло контрастните елементи трябва да бъдат изключени: взирането може да попречи на детето да заспи, а фантазията също може да превърне елементите в плашещи предмети.

3. Удобство и практичност на бебешкото обзавеждане

Стаята на новороденото трябва да е удобна както за детето, така и за родителите. Всичко, от което се нуждаете, трябва да е под ръка: така че майката да може да го преоблече и нанесе необходимите продукти за грижа на кожата, без да оставя бебето само. Скринът за спално бельо и кутията с хигиенни продукти са задължителни мебели от бебешкото обзавеждане. Леглото трябва да бъде поставено така, че при проветряване да не духа директно в него. Цялата тапицерия и текстил трябва да могат да се свалят и да се перат.

4. Отделни кътове

Веднага след като детето започне да играе, си струва да помислите за зониране на детската стая. Постелката за игра в крайна сметка ще бъде заменена от бюро за учене, но тази зона трябва да бъде отделена от спалнята и дори може да бъде декорирана в други цветове.

Има толкова много възможности за обзавеждане на бебешкото помещение, защото всяко дете е уникално.


Когато решавате как да обзавеждате бебешката стая, на първо място, трябва да мислите не за красотата