Съчетаване на два вида тапети

14/03/2019, 10:30:46
Оценка 5 от общо 2 гласа
14/03/2019
Тагове:
Съчетаване на два вида тапети

Тапетите внасят чар, индивидуалност и придават характер на помещението.

Комбинирането на няколко вида тапети е иновативен и интересен подход, с който може да разчупите дизайна на дома си.

При избора на два вида тапети за едно помещение, не забравяйте, че те трябва да си подхождат и трябва да има нещо, което да ги свързва – стилът, обща идея, да се допълват цветово или пък да контрастират…

Комбинирането на тапети трябва да се прави с мисъл и ясна идея. Също така е важно да изберете тапети от еднакъв материал и дебелина.

С помощта на различни тапети може да разделите визуално помещението на функционални зони.

Тапетите могат да бъдат в еднаква тоналност, но с различни шарки или пък в контрастни цветове, в зависимост от ефекта, който искате да постигнете.

Интересен фототапет може да се използва за създаване на акцентна стена. Това може да бъде стената зад телевизора или камината или пък трапезния кът.

В дневната може да използвате различни тапети за да отделите къта за хранене от този за почивка или работа. В кухнята тапетите също ще ви послужат за визуално обособяване на зона за готвене и хранене.

В спалнята може да отделите пространството за спане от работния кът или да подчертаете стената зад леглото.

В детска стая пък може да разделите оптическите мястото за игра от това за спане или учене.

С помощта на тапетите може да прикриете някои интериорни недостатъци или пък да подчертаете даден елемент. Не забравяйте, че тапетите в едно помещение трябва да бъдат в еднакъв стил. По – добре не съчетавайте повече от два вида тапети в едно помещение, особено ако стаята е малка. Изберете изчистени и неутрални тапети в случай, че в помещението има много аксесоари и декоративни елементи.


Тапетите внасят чар, индивидуалност и придават характер на помещението. Комбинирането на няколко ви