Окачен таван в коридора

23/04/2019, 09:12:12
Оценка 5 от общо 2 гласа
23/04/2019
Тагове:
Окачен таван в коридора

Антрето е първото, което човек вижда щом пристъпи прага на дадено жилище. То има важна практична функция, трябва да бъде удобно, да предоставя достатъчно място за обувки, връхни дрехи, чанти, да се поддържа лесно и разбира се да бъде естетически издържано както и останалите помещения в дома. Като се прибави факта, че всичко това често се случва на много ограничена площ, интериорът на антрето може да се превърне в истинско предизвикателство.

В коридора най – голямо внимание се обръща на подовата настилка и стените и това е логично, тъй като те се цапат най – много и са обект на сериозна поддръжка. Не бива да забравяме обаче и за тавана!

Окачения таван в коридора дава възможност да придадете индивидуален характер на помещението както и да прикриете различни инсталации като кабели, датчици, озвучителни системи, също и възможност да поставите топло или шумоизолация.

Окачения таван може да бъде на едно, две или няколко нива. Най – често се изграждат конструкции на едно или две нива.

Таванът от гипсокартон освен всичко друго предлага и възможности за поставяне на деликатно осветление като LED ленти или лунички.

За да създадете наистина впечатляващ ефект може да заложите на таван с фотопечат. Може да избирате между многобройни реалистични изображения, които ще направят коридора визуално по – голям и просторен.

Въпреки, че традиционно за тавана се избира бял цвят, може да комбинирате няколко цвята на различните му нива за постигане на наистина интересен интериор.

Формата на тавана може да бъде различна – овална, правоъгълна, както и нестандартни сложни фигури.

Окачения таван ще прикрие неравности и други дефекти по тавана и ще ви спести допълнителни разходи за неговия ремонт. Той също така е от полза в случай, че помещението е много високо. Така благодарение на окачения таван се „сваля“ част от височината, антрето става по – комфортно, отоплява се по – лесно.


Антрето е първото, което човек вижда щом пристъпи прага на дадено жилище. То има важна практична фун