Тенденции в интериора през лято 2015

13/06/2015, 03:00:00
Оценка 4.5 от общо 57 гласа
13/06/2015
Тенденции в интериора през лято 2015

Модата в обзавеждането на дома през лято 2015 съчетава класическото с небрежното, новото с неостаряващото, индустриалният стил с романтичния прованс.

Вдъхновение от морето

Както винаги през летния сезон и тази година средиземноморския стил в обзавеждането остава актуален. Това е небрежен и лек стил, който създава тропическа атмосфера и лятно настроение. Преобладаващите мотиви са райе, декоративни елементи от плажа – рапани, мидички, морски звезди, пясъчен часовник, корабни мотиви. Основните цветове са бяло, морско синьо, зелено, тюркоазено, коралово.

Естествени материали

Натурално дърво и естествен камък са сред основните материали при обзавеждането това лято. Тенденциите в интериорния дизайн през 2015 година съветват да се спрете на по – груб индустриален стил – необработено дърво, естествен камък, за да допълните ефекта използвайте зелени растения и водни съоръжения.

Водни съоръжения в интериора

Изкуствени езера и фонтани разчупват стереотипите в интериорния дизайн и се превръщат в незаменим елемент от модерното обзавеждане. Водата внася чувство за хармония, спокойствие, баланс.

Рециклирано и модерно

Идеята да рециклираме на пръв поглед „непотребни вещи” като ги внесем отново у дома става все по – актуална в последно време. От стара и употребявана дървесина могат да бъдат изработени функционални мебели с уникален дизайн – масичка за кафе, пейка, столове и табуретки, старият куфар би могъл да бъде използван като скрин, холна масичка, легло за домашен любимец. С малко въображение старите мебели и аксесоари с лекота ще се впишат в модерния декор.

Пастелни цветове

Меките пастелни нюанси са сред най – предпочитаните в интериорния дизайн през лято 2015. Изберете свежи цветове – екрю, ментово зелено, небесно синьо, бебешко розово, пастелно бледо оранжево. Подходящи са за всички помещения в дома.


Модата в обзавеждането на дома през лято 2015 съчетава класическото с небрежното, новото с неостаряв