Огледало за по-просторна стая

16/10/2014, 03:00:00
Оценка 4.6 от общо 58 гласа
16/10/2014
Тагове:
Огледало за по-просторна стая

Огледалото освен любим елемент, използван в ежедневието, може да бъде и чудесен акцент в интериора на дома. Освен като помощник за външния ни вид, огледалото допринася за визията на стаята като може да я направи визуално по-голяма.

Стигащото до пода голямо огледало например, ще създаде илюзията, че може да минете през него.

Много е важно неговото разположение и форма да бъдат съобразени с цялостния интериор на помещението.

Как да разположите огледалото?

Трябва да си отговорите на възпроса какво искате да постигнете с него?

Ако желаете да придадете цвят на интериора може да използвате огледало с цветна рамка, например. Така ще създадете интересен и предизвикателен вид на стаята.

Важно да съобразите и отражението в огледалото да бъде винаги естетически издържано. Не забравяйте, че освен да оглеждате себе си, в него се отразяват и всички вещи и предмети на около.

Така че те трябва да са внимателно подбрани.

Светлината е един от основните фактори, на който трябва да обърнем внимание при избора на място за огледалото.

Ако в стаята има много прозорци, добре е да разположите огледалото срещу някои от тях и по този начин дневната светлина ще се отразява в цялата стая. И тя просто „ще свети” прекрасно.

Ако избирате огледало за помещение, в което няма достатъчно естествена светлина, добра идея би било да изберете модел, към който има закачени осветителни тела.

Малката стая или тесния дълъг коридор могат да бъдат оптически разширени, благодарение на голямо огледало. Поставете го на най-дългата стена, за да съдадете баланс в помещението. Разположено до прозореца или до изкуствен източник на светлина, огледалото също ще създаде ефект на по-просторна стая.

Дневната стая е много подходящо място за поставяне на огледало в „цял ръст”. То добавя светлина и заема ключово място в интериора.

Добре е да знаете, че колкото по-малко е помещението, толкова по-голямо трябва да е огледалото.

 


Огледалото освен любим елемент, използван в ежедневието, може да бъде и чудесен акцент в интериора н