Интериорен аквариум - кътче природа у дома

05/01/2015, 03:00:00
Оценка 4.6 от общо 40 гласа
05/01/2015
Тагове:
Интериорен аквариум - кътче природа у дома

Аквариумът внася частица природна среда в дома ни. С правилното съчетание на рибки, флора и декоративни елементи аквариумът изпълва стаята с живот, цвят и хармония. Според редица изследвания наблюдаването на рибките в аквариума намалява стреса и регулира кръвното налягане.

Много хора смятат, че поддържането на аквариум у дома е трудоемка задача, която отнема много и време и струва скъпо. Всъщност това не е съвсем така. Съвременните аквариуми разполагат с модерни технически средства, които спестяват доста от вашите усилия и време.

Къде да поставим интериорния аквариум

Мястото може да бъде навсякъде в дома, но класика си остават хола и трапезарията.

Това са помещенията, в които се храним, каним гости, гледаме телевизия, релаксираме. Именно затова са чудесен избор за инсталирането на интериорен аквариум, които да допълва хармонията.

Дискретно осветен аквариум би стоял добре и в спалнята, а защо не и в банята.

Кухнята също е добро решение, особено ако се храните там.

Ако имате работен кабинет вкъщи може да поставите аквариума там. Ще бъде чудесна отмора за очите по време на работния ден.

Не е желателно аквариумът да е изложен на пряка слънчева светлина.

Има и екзотични интериорни решения, включващи аквариум, като например – холна масата, барплот, кухненски остров, или стенен аквариум – картина.

Аквариумът и фън шуй

Водата символизира течението на живота и според фън шуй означава богатство и просперитет. Също така се смята, че рибките привличат в дома успех.

Най-подходящо е да поставите аквариума в югоизточния сектор на дома. Освен това специалистите по фън шуй съветват броят на рибките да бъде кратен на три.


Аквариумът внася частица природна среда в дома ни. С правилното съчетание на рибки, флора и декорати