Дом в зелено

16/07/2017, 03:14:40
Оценка 4.6 от общо 35 гласа
16/07/2017
Тагове:
Дом в зелено

Зеленият цвят се свързва с живота, природата, плодородието, свежестта, пролетта, хармония, новото начало, свободата. Той десйтва едновременно успокояващо и тонизиращо. Създава усещане за баланс, хармония, спокойствие и влия положително на нервната система.

Зеленият цвят предлага богато разнообразие от нюанси, сред които е трудно да открием подходящия за нашия дом. Пастелните тонове успокояват и създава усещане за хармония. Ябълково, тревисто и ментово зелено и лайм освежават и се свързват с природарата, пролетта. Подходящи са за кухнята и трапезарията.

Зеленият цвят се съчетава най – добре с бяло, бежово, кафяво, различни нюнаси на синьо и жълто.

Спалня в зелено

Зеленият цвят ще направи спалнята ви жизнерадостна и приятна. Той създава усещане за релакс и хармония и макар че рядко се избира за основен цвят в спалнята, той всъщност й подхожда отлично. Ако ви се струва прекалено смело решение зеления цвят да преобладава в спалнята, то може да го използвате само в определени детайли или акценти, които да освежат стаята.

Детска стая в зелено

Що се отнася до детската стая зеленото е един от най – добрите избори. Той помага за релаксация на ума, така че е чудесно решение за ученици.

За детската стая избягвайте прекалено наситените или студени тонове на зеленото, особено ако стаята е малка или със северно изложение, тъй като рискувате да стане прекалено мрачна или хладна.

Всекидневна в зелено

В хола може да използвате зеленото по много начини – като основен цвят за стените, като акцент – чрез мебелите или като декорация. Чудесен начин да освежите дневната е да комбнирате бели стени и светла дървена подова настилка с интериорен текстил в зелено – килим, пердета, декоративни възглавнички, дамаска на меката мебел. Или чрез красиви зелени аксесоари – картина, ваза, свещник.

Кухня в зелено

Свежо пролетно зелено както и ябълково зелено са най – подходящите нюанси за кухнята. Знае се, че зеления цвят действа благоприятно на апетита. За кухнята и трапезарията подходящо е съчетанието му с оранжево, жълто, шампанско.

Баня в зелено

За банята са подходящи тревисто зелено, както и морско синьо - зелено. Красиво е и съчетанието между маслено зелено и бяло. 


Зеленият цвят се свързва с живота, природата, плодородието, свежестта, пролетта, хармония, новото на