Дървета с плачеща корона, подходящи за градина

26/04/2018, 14:06:23
Оценка 5 от общо 2 гласа
26/04/2018
Тагове:
Дървета с плачеща корона, подходящи за градина

Широколистните дървета с плачеща форма на короната са елегантно и нежно украшение за всяка градина. Те носят усещане за спокойствие и хармония.

Плачещите дървета могат да се превърнат в атрактивна фокусна точка в градината заради изящния си вид, благодарение, на който не остават незабелязани.

Плачещите дървета като цяло са лесни за отглеждане защото не изискват почти никакво подрязване. В разсадниците може да откриете много видове дървета с висящи корони – широколистни и иглолистни, включително и вечнозелени. Някои са декоративно цъфтящи, други плодни.

Ще ви предложим пет атрактивни дървета с плачеща корона, с които бихте могли да озелените градината си:

Плачеща върба – плачещата върба може да досгине до 20 метра височина и има много голяма корона. Заради тези размери е подходяща само за големи градини. Обича слънчеви или полусенчести места и влажна почва. В началото на пролетта може да се прави подрязване, с което да се намали и оформи короната. Цъфти през април и май. Заради голямата си коренова система е по – добре плачещата върба да не бъде в непосредствена близост до къщата.

Плачеща череша – плачещата декоративна череша е особено привлекателна през пролетта когато клоните й се отрупват с бели или розови цветчета. Изглежда особено красиво на фона на останалата зеленина.

Плачещата череша се чувства най – добре на слънце или много лека сянка. Обича дренираната почва, а в много горещите и сухи лета се нуждае от поливане.

Плачеща бяла черница – израства на височина до 2,5 метра. Силно студоустойчиво дърво. Короната има форма на чадър. Расте добре на слънце или полусянка.

Плачеща жълта акация – израства на височина до около 1,8 метра. През пролетта се обсипва с ярки жълти цветове. Издържа на суша и на студ. Подходяща е за акцент в градината, благодарение на нестандартната си форма.

Плачещ бряст – плачещият бряст има интересна корона с форма на чадър. Може да достигне височина до 4 метра. Предпочита слънце или шарена сянка. Напълно студоустойчив е.

 


Широколистните дървета с плачеща форма на короната са елегантно и нежно украшение за всяка градина.