Комбинирани багери - предимства и приложение в строителството

26/10/2023, 18:40:08
Оценка 5 от общо 2 гласа
26/10/2023
Тагове:
Комбинирани багери - предимства и приложение в строителството

Комбинираните багери са едни от най-популярните машини в строителството. Техните първообрази се появят в САЩ през 40-те, а в Европа през 50-те години на 20 в. В началото тяхната единствена задача е била да се облекчи тежкия труд на работниците, копаещи с лопати на ръка. Освен като земекопна и товарачна, днес тази строителна техника предлага голямо разнообразие от възможности за изпълнение на най-различни задачи, в т.ч. като мотокар, малък кран, булдозер, метачна машина и дори фреза за асфалт.

Предимства на комбинираните багери

Тези земекопни машини са сред най-предпочитаните в България, тъй като предлагат редица преимущества:

  • Бързо придвижване на собствен ход между строителните обекти;

  • Багерна стрела с удължение, осигуряваща дълбочина на копаене над 5 м;

  • Товарачна уредба, с която могат да се товарят големи самосвали със земна маса;

  • Мощен дизелов двигател от 100 к.с., при някои модели дори от 110 к.с.;

  • Възможност за изпълнение на всички видове изкопни работи и всички спомагателни и довършителни дейности на обекта.

Самостоятелното придвижване по пътищата означава, че строителните фирми не е необходимо да инвестират в техника за превоз на комбинирания багер-товарач. Операторът може сутринта да отиде на обекта с машината и вечерта да се върне с нея. Сравнително голямата багерна стрела осигурява висока производителност при копаене, а аксиално-буталната хидравличната помпа се грижи за икономичността. Мощният дизелов двигател и пълноценната товарачна уредба гарантират висока продуктивност с товарачната кофа.

Най-разнообразни приложения

Съвременните комбинирани багери разполагат с всички функционални възможности и технически характеристики, които ги правят наистина универсални земекопни машини. На това предимство се разчита особено много в България, където строителството има изразена цикличност и често се работи в среда на дългосрочна несигурност. Ето защо притежаването на универсална машина е приоритет за средните и особено за малките строителни фирми, които понякога не могат да планират работата си дори за година напред.

Разнообразните възможности на комбинирания багер не се свеждат само до изкопаване на почва за основи или канали за подземна инфраструктура, товарене на камиони или подравняване на терени. Ключът е в използването на различен прикачен инвентар, като се започне от палетните вилици за манипулиране на палетизирани товари и хидравличен чук за разрушаване, и се стигне до фреза за асфалт (при модели с хидростатично задвижване) за кърпене на асфалтови покрития с точно спазване на строителните стандарти.

Инвестирайте в нов комбиниран багер сега

На сайта titanmachinery.bg ще намерите информация за всички модели комбинирани багери Case, предлагани от Titan Machinery. Не губете време, а изберете още сега подходящ модел чрез сайта ни! Нашите специалисти ще отговорят на всички ваши въпроси по конфигурацията и оборудването му. Обадете ни се на телефон 0882 408 526 или направете запитване онлайн чрез контактната форма на сайта!

 

 


Комбинираните багери са едни от най-популярните машини в строителството. Техните първообрази се появ