5 малко известни и лесни за отглеждане растения

27/11/2016, 02:58:20
Оценка 4.6 от общо 62 гласа
27/11/2016
5 малко известни и лесни за отглеждане растения

Ще ви запознаем с пет малко известни, но много лесни за отглеждане, цветя. Те са непритенциозни и ще придадат невероятен чар на двора ви дори ако сте начинаещ градинар.

Вискария

Вискария е многодишно растение, цътфящо в розово, цикламено, бяло. Обича слънцето, издържа на засушаване и е напълно студоустойчиво. Цъфти в началото на май.

Кларкия

Кларкия е едногодишно цвете, наричано още планински венец.

Цъфти в бяло, оранжево, червено, розово, лилаво. Засажда се рано на пролет при темепратура 8 – 10 градуса. Чувства се добре както на слънце, така и на шарена сянка. Понася всякаква почва стига да не е прекалено тежка. Издържа на засушаване.

Родохитон

Родохитонът е лиана с красиви цветове, наподобяващи камбанки.

Цъфти в розово – червени багри от юни до октомври. На височина достига до около 3 метра. Чувства се най – добре на шарена сянка и обича честото и обилно поливане. Родохитонът е подходящ за ветикално озеленяване не стени, беседки, арки.

Немофила

Немофилата е нискорастящо цвете, което обича хладните и влажни места. Достига височина до 15 см. Чувства се добре, засадено в скален кът или по краищата на бордюра. Цъфти от началото на юни до късна есен. Расте както на слънце, така и на полусянка, издържа на студ.

Птилотус

Птилотус представлява едногодишно растение с интересни и ефектни цветове. Достига височина до 40 см. издържа на високи температури и засушаване. Обича слънце и рохкава почва. Подходящ е както за градината, така и за балкона.


Ще ви запознаем с пет малко известни, но много лесни за отглеждане, цветя. Те са непритенциозни и ще