Красиви зимни цветни композиции

12/12/2017, 21:37:28
Оценка 4.4 от общо 67 гласа
12/12/2017
Тагове:
Красиви зимни цветни композиции

Не е нужно градината да запустява през зимата, освен бяла и скучна, тя може да бъде и цветна и ефектна. Съхраняването на прецъфтели цветове от декоративни растения е лесно и ще придаде настроение и чар на вашата градина.

Някои от растителните видове може да съхраните дори на място, оставяйки ги в цветната леха. Така те дълго време ще красят градината докато окончателно не се скрият под дебела снежна покривка.

Декоративните плодове също биха могли да бъдат украшение на зимния пейзаж. Много от растенията след прецъфтяване образуват различни по форма цветове като сфери, чадърчета и т.н.

Кои са най – подходящите растителни видове, които можем да съраним през зимата:

Физалис – притежава невероятно ефектни декоративни плодовенаподобяващи светещи фенери. Цветовете му са малки и бели, но основната декоративна стойност носят плодовете.

Декоративен лук – цъфти в края на юни, заедно с ириса и флокса. Цветовете му наподобяват големи виолетови топки, след прецъфтяване се превръщат в красиви сфери, обагрени в сиви нюанси.

Ехинопс – съфветията му остават бели или сиво – сини дъло след прецъфтяване и оформят красив градински кът. Заедно с него за аранжиране може да използвате и ехинацея и рудбекия, чиито семена и венчелистчета след прецъфтяване се превръщат в интересни топки.

Хелихризум – листата обвиващи цветчетата му в бял, оранжев, червен или розов цвят, запазват багрите си за дълго и са едни от най – ефектните зимни декорации за вашия двор.

Червенолистен декоративен щир – притежава съцветия, подобни на метла, които могат да достигнат няколко десетки сантиметра височина. Отлично растение за групови насаждения.

Статице – през зимния сезон венчелистчетата му остават обагрени в синьо, розово, пурпурно и бяло.

Освен да се отглеждат в лехи в градината, декоративните плодове и съцветия на много растения могат да се използват за направата на интересни зимни букети.

По материали от: www.gradinar.net


Не е нужно градината да запустява през зимата, освен бяла и скучна, тя може да бъде и цветна и ефект