Цветя за пъстра есенна градина

26/10/2017, 09:54:45
Оценка 4.5 от общо 71 гласа
26/10/2017
Тагове:
Цветя за пъстра есенна градина

Кои цветя красят градината през есента?

През есенния сезон градината е в един от най – красивите си периоди. Тогава в нея могат да се срещнат разнообразие от багри – зелено, жълто, оранжево, червено, кафяво. И ако падащите листа и хладното време навън ви навяват тъга по отиващото си лято, то не позволявайте на носталгичното настроение да ви обземе. Есента не слага край на изпълнените с цветя градини и тераси, напротив, има растения, които са характерни само за нея и цъфтят през този сезон.

Ето и някои от тях:

Рудбекия – красиво градинско цвете с жълто – оранжеви цветове. Рудбекията е лесна за отглеждане и се развива бързо. Нуждае се от слънчево място, песъчливо – глинеста почва и умерено поливане. Привлича птици и пеперуди.

Астра – цъфти от юли до октомври в богата палитра от нюанси – от бели до тъмновиолетови. Астрата не е притенциозна, расте на всякакви почви, обича светлината и умерената влажност.

Далия – едно от най – популярните есенни цветя е гергината. Цъфти от август до октомври. Предпочита слънчево място, глинесто – хумусна почва, често и обилно поливане. Редовно премахвайте прецъфтелите цветове.

Агапантус – впечатлява с нежни цветове в бяло, розово, лилаво и синьо. Обича обилното поливане и му е необходима добре дренирана почва. Осигурете му слънчево място.

Хризантема – едно от най – често сращените есенни цветя е хризантемата. Според сорта цъфти през септември, октомври или ноември. Вече има създадени и сортове с пролетен цъфтеж. Хризантемата обича открити слънчеви места, богата на хранителни вещества, почва и обилно поливане.

Кореопсис – нарича се още жълтичка, отглежда се както в градината така и в сандъче на балкона. Цъфти в жълто през лятото и есента. Непретенцизоно растение е, обича слънчеви места и обилно поливане. През активния период е добре да се наторява редовно. Размножава се със семена.

Есенен минзухар – цъфти през септември и октомври. Предпочита слънчево място, редовно поливане и подхранване.

През есента цъфтят и някои декоративни храсти като жасмин, ерика, хебе, хортензия, калина.


Кои цветя красят градината през есента? През есенния сезон градината е в един от най – красив