Как да подобрите интериора на селската къща собственоръчно

16/01/2023, 19:23:43
Оценка 5 от общо 2 гласа
16/01/2023
Тагове:
Как да подобрите интериора на селската къща собственоръчно

Забързаното ежедневие в града, в комбинация с покачването на цените и замърсяването на въздуха, кара все повече хора да търсят спокойствието в селската идилия и да започнат да мечтаят за уютна къща с голям двор и чист въздух.

Докато някои късметлии имат оставено наследство от любящи роднини, други се възползват от възможността да изберат предпочитана от тях локация и състояние на къщата. Но независимо от конкретния случай, рядко ще се намери човек, който не би променил нищо в къщата, в която тепърва ще се нанесе и ще живее.

И тъй като знаем, че пренасянето от града на село отнема време и ресурси, решихме да създадем статия, която се надяваме да помогне във временното подобряване на интериора без да изразходвате излишни финанси, които можете да вложите в по-належащи инвестиции.

Заложете на ламиниран паркет

Един от най-лесните начини да трансформирате изцяло интериора на селската къща е да промените подовата настилка. Често ще срещнете стаи с каменни подове или пък такива, покрити с килими. Променяйки вида на пода, вие ще промените цялостното излъчване на стаята, поради голямата му площ.

Препоръчваме да заложите на качествен ламиниран паркет с цвят по ваш избор, тъй като е достъпна опция за всеки. Той е изключително лесен както за монтаж, така и за поддръжка. Освен това той ви дава възможност да придадете автентичен вид на дървена настилка, или да създадете под в по-модерен или неутрален стил.

Създайте мебели от палети

Повечето хора често не могат финансово да си позволят да извършат цялостен ремонт и обзавеждане едновременно, а други нямат възможност да вложат толкова много от свободното си време за прекалено кратък период.

И въпреки това, преди да се нанесем в новата селска къща, предпочитаме да имаме нормални условия за живот и комфорт въпреки липсата на финалните завършеци.

В случай че не сте стигнали до етапа от обзавеждане, свързан със закупуване и монтиране на мебели, може да използвате сравнително запазени палети или да закупите нови такива. Те са изгоден вариант за сглобени основи на различни видове мебели.

Например, съединявайки няколко палета по широките им страни един до друг ще създаде новото ви легло или диван за холно помещение. Ще ви е необходим само матрак или големи възглавници, които да поставите отгоре. Може да обособите палетите и като отворени шкафове или рафтове, които да боядисате и върху тях да поставяте растения или книги.

Освежете старите мебели

Ако някога сте влизали в стара селска къща, то е сигурно, че сте се нагледали на стари, автентични мебели, които на пръв поглед изглеждат занемарени и непотребни. Всъщност повечето от тях са с много високо производствено качество и здрави материали, и със сигурност си струва да се опитате да им вдъхнете втори живот.

С подръчни материали, правилни инструменти и малко повече свободно време, може да сътворите чудеса със старите мебели. Дали ще ги реставрирате изцяло, или просто ще освежите намерените находки, зависи от вас и състоянието им. В повечето случай ще се наложи почистване, полагане на вакса, премахване на повърхностни драскотини или пребоядисване.

Пребоядисайте стените

Стените заемат голяма площ от всяка една стая и, подобно на подовите настилки, пребоядисването им може изцяло да промени цялостното усещане и вид на помещението. И нека да бъдем честни - повечето селски къщи, които можем да намерим, са със занемарени и зацапани стени, които със сигурност трябва да бъдат освежени.

Пребоядисването не изисква специален опит или наемането на професионалист, закупуването на материали не представлява голяма инвестиция. Може лесно да го направите и сами, като обаче преди това задължително прекарайте време в подбор на подходящ цвят - задача, която често се оказва по-трудна, отколкото сме очаквали.

Използвайте килими

На пръв поглед килимите изглеждат като малък детайл от интериорния дизайн, но всъщност могат да допринесат много за усещането вътре в стаите и помещенията. Освен това са лесен начин да подобрите интериора с минимални усилия - просто избирате подходящ килим и го постилате на земята.

Килимите могат да бъдат разнообразни по форма, материал и разцветка, правейки избора богат за всички, независимо от вкуса и предпочитанията. Типично за селските къщи е да се избират меки и дебели килими, които играят и роля на допълнителна бариера между студа и стаята. Топлите разцветки винаги допринасят за уюта и настроението в къщата.


Забързаното ежедневие в града, в комбинация с покачването на цените и замърсяването на въздуха, кара