12 идеи за бюджетно обновяване на хола

11/06/2021, 14:35:28
Оценка 5 от общо 2 гласа
11/06/2021
Тагове:
12 идеи за бюджетно обновяване на хола

Интериорните промени внасят нотка свежест и вдъхновение в ежедневието ни и несъмнено от време на време имаме нужда от тях. Ограничения бюджет обаче често се превръща в пречка по пътя към мечтания интериор. Затова ще ви предложим няколко лесни начина да обновите всекидневната без да влагате много средства.

Разместете мебелите

Макар да не звучи като голяма промяна, смяната на местата на мебелите е най-бързият и лесен вариант за обновяване на интериора. Помислете дали няма ненужни вещи и предмети и подредете мебелите по нов, интересен начин. За целта направете скица на помещението и обмислете всички възможни варианти за подредба. Разбира се, може да добавите и нова мебел като табуретка, люлеещ се стол или фотьойл, помощна масичка.

Преобразете холната масичка

Създайте нов облик на масичката за кафе като я пребоядисате, смените плота или просто я декорирате с различни аксесоари – красива ваза или саксия, атрактивен сувенир, оригинален свещник.

Обновете библиотеката

Старата библиотека има скучен и банален вид? Променете това! Боядисайте я в свеж цвят и декорирайте с подходящи аксесоари за да придадете нова, модерна визия на хола.

Променете осветлението

Подходящата светлина може да придаде нежно, романтично, модерно или изискано излъчване на помещението. За хола е препоръчително да изберете повече от един светлинен източник. Освен основното осветително тяло, добавете малка настолна лампа или ефектен подов лампион около къта за четене и почивка.

Изчистете цветовата палитра

Изберете един основен и два допълващи цвята и премахнете всички предмети и аксесоари, които не подхождат на избрания дизайн. Холът ще изглежда много по-стилен в минималистичен вид и монохромна цветова палитра.

Добавете свещи и цветя

За да внесете романтично или жизнерадостно излъчване, възползвайте се от силата на цветята и свещите. Те придават уют, топлина и настроение на всекидневната. Зелените растения и свещите може да позиционирате на различни места – върху холната масичка, секцията, ТВ шкафа, работното бюро.

Добавете произведение на изкуството

Красива картина, скулптура, сувенир, керамична ваза или друго произведение на изкуството ще придаде стойност, стил и изтънченост на всекидневната.

Нови възглавници

Лесен и сравнително евтин начин да обновите интериора е с помощта на нови калъфки за декоративните възглавнички. Съчетайте ги с подходящи завеси или покривка за маса и холът ви ще има нова, модерна визия.

Нов килим

Смяната на подовата настилка е скъпо и времеемко начинание, но купуването на красив килим ще ви спести средства, време и усилия, а ще промени значително визията на цялото помещение. В случай, че настилката е много стара и изхабена може да заложите на мокет. Освен, че ще внесете свежест и разнообразие, ще „затоплите“ пода бързо и евтино.

Претапицирайте мебелите

Старият диван ви е омръзнал, но е здрав и не ви се дават пари за нов? Лесно може да го обновите чрез претапициране, което ще му придаде съвсем нова и различна визия. Облечете в нова премяна също така табуретки, фотьойли и столове като съобразите цветовете и материята с тези на пердетата, килима и стените.

Реставрирани мебели? Да, разбира се

Внесете своя почерк в хола с ръчно изработена или реставрирана мебел. Това може да бъде ТВ шкаф, скрин, холна масичка или бюро. Може да използвате нестандартни предмети от бита като стар сандък, бъчва или дори дървено пънче, които ще се превърнат в ефектна и очарователна масичка за кафе.

Морско настроение

Свежа идея за обновяване на хола през летния сезон е внасянето на морско настроение чрез подходящите аксесоари и декоративни елементи:

  • плетени кошници и сандъчета
  • картина, изобразяваща море
  • сувенири от мидички, рапани, корабни въжета
  • леки, ефирни завеси в светъл цвят
  • декоративни възглавнички и килим в бяло, синьо и морски мотиви

Интериорните промени внасят нотка свежест и вдъхновение в ежедневието ни и несъмнено от време на вре