Спалня в бежово - уют и хармония

27/05/2020, 09:47:29
Оценка 4 от общо 3 гласа
27/05/2020
Тагове:
Спалня в бежово - уют и хармония

Бежовият цвят е сред най-предпочитаните за интериора на спалнята. Това се дължи главно на спокойствието, което носи както и на способността му да се съчетава отлично с много други цветове. Спалнята в бежово е уютна, балансирана, предразполага към релакс. Спокойните пастелни тонове влияят благоприятно върху нервната система и подпомагат добрия сън. Освен това неутралните цветове са чудесен фон за ярки акценти.

Мебелите

Мебели от естествено дърво изглеждат великолепно в неутралната спалня. Те се вписват хармонично в дизайна и създават усещане за уют, топлина и релакс. Ако искате да разчупите обстановката може да заложите и на мебели от ковано желязо. Гланцовите повърхности също са добро решение. Изборът зависи главно от интериорния стил. Ако заложите на дървесен десен изберете такъв, който контрастира с основния цвят. Ако стените или подовата настилка са в светло бежовата гама, изберете тъмни мебели и обратно.

Декорацията

Бежовата спалня съвсем няма да изглежда скучна с помощта на пъстри декоративни елементи като картини, възглавнички, килим, аксесоари. Хубавото е, че може да използвате на практика всякакви цветове, защото всичко се съчетава отлично с бежово.

Текстилът

Възможностите по отношение покривката на леглото, пердета и килим са безкрайни. Ако искате да запазите спокойствието и хармонията изберете текстил в цвят праскова, шампанско, шоколад. Ако пък предпочитате пердетата и килима да са акцента на помещението, заложете на цветове като тюркоаз, корал, синьо, лавандула.

Идеи за спални в бежово

Спалнята в класически стил, обзаведена с масивни мебели от натурално дърво, красиво декорирани с резба. Подовата настилка е естествен паркет. Златистите завеси, старинния полилей, тоалетката, первазите на тавана и стенните панели допълват ретро чара на помещението.

Още една класическа спалня, в която преобладават шоколадовите тонове.

Особено успешна е комбинацията между синьо и бежово. Хладното синьо в комбинация с бежово създават идеалната атмосфера за отмора.

Чудесно е и съчетанието между бежово и зелено. В тази спалня е заложено на дървесните нюанси като стената е облицована с ламинат.

Нестандартна спалня в еко стил с интересни дървесни елементи.

Уютна спалня в стил прованс.

Модерна спалня в бяло и бежово.

Спалня с дневна в бежово и тъмно синьо.

Бежова спалня в скандинавски стил.


Бежовият цвят е сред най-предпочитаните за интериора на спалнята. Това се дължи главно на спокойстви