Есенни идеи за балкона

20/10/2022, 14:01:19
Оценка 5 от общо 2 гласа
20/10/2022
Тагове:
Есенни идеи за балкона

Есента е тук и ни приканва да поседнем на балкона с чаша топло какао и любима книга, наслаждавайки се на прекрасните слънчеви дни и златните багри навън.

Да превърнем балкона в приятно кътче в тон с есенния пейзаж в няколко лесни стъпки:

Уют и топлина

Макар че времето все още е слънчево, все пак е есен и балконът ни трябва да бъде приветлив, топъл и уютен, за да ни бъде приятно да релаксираме на него. Плетените завивки, пухкавите вълнени одеяла и меки възглавнички са особено актуални за сезона. Използвайте ги щедро на вашия кът за четене и почивка на терасата.

Меката постелка на пода ще затопли балкона поне визуално и ще допринесе за цялостния уют.

Свещи и фенери

Осветлението е ключов фактор за комфорта на всяко помещение и балконът не прави изключение. За да допълните топлата есенна атмосфера, използвайте градински фенери и свещи, които ще създадат романтична и приятна обстановка.

Есенни цветя

През есента цъфтят много балконски цветя – хризантема, астра, хойхера, калуна, хелениум, декоративно зеле, теменужка и циклама и други. Всички те превръщат балкона в истински есенен рай!

Сменете текстила

Сложете ново одеяло или калъфки за декоративните възглавнички с есенни орнаменти – листа, тикви, жълъди, орехи, в подходящи цветове – жълто, оранжево, червено, кафяво, бяло.

Кът с тикви

Тиквата е символ на есента. Направете си красиво кътче с тикви в комбинация с есенни цветя и плодове в един от ъглите на балкона.

Украсете с природни материали

Използвайте типичните за есента природни дарове за да декорирате вашия балкон – шишарки, жълъди, кестени, орехи, жълти листа, круши, ябълки, грозде.


Есента е тук и ни приканва да поседнем на балкона с чаша топло какао и любима книга, наслаждавайки с