Растения за свеж въздух у дома

22/07/2016, 03:00:00
Оценка 4.6 от общо 30 гласа
22/07/2016
Тагове:
Растения за свеж въздух у дома

Красивите стайни растения не само придават уют и свежест в дома ви, но и влият върху настроение и здраволовното ви състония. Вижте: кои растения внасят положителна енергия в дома. С помощта на цветята може да намалите количеството на вредни вещества във въздуха в жилището.

Кои растения имат свойството да пречистват въздуха:

Бръшлян – подходящ е за поставяне в кухнята, коридора, дневната, както и помещения, в които скоро е правен ремонт. Той има свойството да неутрализира бензена – разтворител, който влиза в състава на много бои и почистващи препарати.

Фикус – често срещо стайно растение сред любителите цветари. Освен да придава зеленина в дома ви, фикусът поглъща формалдехида от въздуха. Вредното вещество може да се срещне на практика във всяко жилище, намира се в изолацията на стените, в лепилото за тапети, в опъковачни материали, в козметиката. Фикусът е подходящ за всички стаи в жилището.

Хлорофитум – може да се отглежда във всички помещения, най – подходящ е за спалнята и дневната. Има свойството да поглъща формалдехида и въглеродния окис. Намалява риска от развитие на алергии.

Хризантема – ако скоро сте правили ремонт на дома си поставете в прясно боядисаните стаи хризантеми. Те елиминират трихлороетилена – вещество, което се съдържа в разтворителите и боите.

Драцена – доказано отстранява толуол, бензол, формалдехид и трихлороетилен. Драцената е подходяща за всички стаи в дома, през лятото може да се отглежда на открита тераса.

Азалия – красивото растение е подходящо за кухнята и банята, тъй като има способността да абсорбира амоняка, който присъства в състава на много перилни и почистващи препарати. 


Красивите стайни растения не само придават уют и свежест в дома ви, но и влият върху настроение и зд