Къде да разположим цветята в малката стая

24/10/2017, 17:30:38
Оценка 4.5 от общо 40 гласа
24/10/2017
Тагове:
Къде да разположим цветята в малката стая

Обичате цветята и искате да отглеждате такива вкъщи, но жилището ви е малко и се чудите къде да ги разположите? Позната ситуация. Това, че разполагате с ограничено пространство не бива да става причина да се откажете от зелените си любимци.

Когато избирате растения за малко помещение задължително вземете предвид тяхната големина. Дори и да харесвате обемни цветя не е добра идея да ги отглеждате в малка стая, тъй като няма да можете да им осигурите необходимото пространство за да се чувстват добре и да се развиват правилно. Изберете по – компактни видове.

Чудесен вариант за малки помещения са висящите саксии. Те пестят място, а и цветята в тях имат възможност да се развиват свободно. Закачете ги в близост до прозорец, за да получават растенията необходимата светлина.

Первазът на прозореца също е удобен вариант за поставяне на саксиите в малка стая. Върху него може да отглеждате много видове цветя сред които: кактуси, теменужки, киселица, миниатюрни сортове азалия и др.

Разположете саксиите по рафтовете или използвайте малка и компактна масичка. На заден план сложете по – високите цветя, а най – отпред по – малките видове. Ако имате възможност монтирайте рафт на стената, върху който също може да поставите саксии. Директното поставяне на саксиите на стената също е ефектно и практично решение при липса на пространство.


Обичате цветята и искате да отглеждате такива вкъщи, но жилището ви е малко и се чудите къде да ги р