Къщички за птици в двора

04/03/2015, 03:00:00
Оценка 4.5 от общо 78 гласа
04/03/2015
Тагове:
Къщички за птици в двора

За да почувствате пълното очарование на градината не бива да се лишавате от нито един детайл в нея. Песента на птичките носи настроение и жизненост и със сигурност би зарадвала както вас, така и децата. Привличането им в двора не е никак трудно, те се нуждаят от три неща – вода, храна и защитеност.

Къщички за птици може да изградите без никакви средства, използвайки стари и на пръв поглед безполезни вещи. Така освен, че ще осигурите подслон на птичките и ще направите градината си по – пъстра и весела, ще помогнете и за опазването на околната среда, тъй като ще рециклирате стари непотребни предмети.

Може да използвате стари вещи и аксесоари като например : стара нощна лампа, пластмасова бутилка, предмети от бита като например чайници, стари обувки и разбира се най – разпространения вариант – от дървесина.

Поставете къщичката на място, защитено от вятър – в клоните на по – масивно дърво, на оградата или на стената на къщата. Поддържайте къщичките чисти и периодично дезинфекцирайте с подходящи препарати от зоомагазина.

Птичките се хранят с различни неща, но най – често – хлебни трохи, плодове, овес, слънчоглед, жито. Добре е също така освен храна, да осигурите и източник на вода.

Грижата за птичките ще ви направи щастливи, ще бъде добър пример за децата за хуманно отношение към животните и опазване на околната среда и ще изпълни градината ви с весело чуруликане. 


За да почувствате пълното очарование на градината не бива да се лишавате от нито един детайл в нея.